Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04
kosár0
kosár

Kosár

Viszlát, január!

Lassan elmondhatjuk, hogy vége az év leghosszabb hónapjának. Túl vagyunk már azon, hogy az újévi fogadalmakat idén sem tudjuk három hétnél tovább megtartani – hisz bebizonyosodott, hogy csak 10 százalékuk éri meg a 30. napot. Ne bánkódjunk, a nagy elhatározásokat bármikor megtehetjük, s rajtunk múlik, hogy tudjuk-e teljesíteni – például február 12-én is elkezdhetjük. A kis változtatásokat 6-8 hét alatt be tudjuk építeni mindennapjainkba, nagyobb életmódváltás esetén legyünk türelmesek magunkhoz, akár fél év is eltelik, mire valóban ösztönösen cselekszünk – s megvalósítjuk az elhatározásunkat.
Extrém hideg volt, ha az előző évekhez hasonlítjuk – azonban mikor legyen mínusz 10 fok, ha nem januárban? Évek óta először lehetett korcsolyázni a Balatonon, és a nagyobb tavainkon.
Az ilyenkor megszokott influenzajárvány is megérkezett, magas lázzal, izomfájdalommal, sokakat otthonmaradásra kényszerítve. A téli depresszió is sajnos sokakat érint, ez a napsütéses órák csökkent számára vezethető vissza. Tünetei: szomorkás hangulat, gyakorivá váló negatív gondolatok, állandó fáradtságérzet, az édességek iránti megnövekedett vágy, fokozódó alvásigény, az érdeklődés beszűkülése.
Mit tehetünk ellene? Talán az a  legfontosabb, hogy amennyit csak lehet, tartózkodjunk a szabad levegőn, főleg akkor, ha süt a nap. Ezt az időszakot használjuk fel arra is, hogy minél többet sétáljunk, kiránduljunk. Ha  mindezt barátainkkal, családtagjainkkal tesszük, kizökkentjük egymást a téli bezártságból testileg és szellemileg egyaránt.
S azt javaslom, keressük meg a hosszú, hideg tél adta boldog pillanatokat!
Nagyon jó volt hétvégén látni a sok kipirult arcú gyereket és felnőttet nyakig beöltözve sétálni,önfeledten csúszkálni a jégen, szánkózni.
Nagyon szép a város hóesésben, jólesik bekuckózni este egy nagy bögre teával, s arra gondolni: egy hónap már eltelt a 2017-es évből, annak is a leghidegebb időszakából.
Az alábbi számlálón bármikor megnézhetjük, mennyi idő van még hátra a naptári tavasz bekövetkeztéig:

AJÁNLOTT TERMÉKEINK: