Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04

Viszlát, január!

Lassan elmondhatjuk, hogy vége az év leghosszabb hónapjának. Túl vagyunk már azon, hogy az újévi fogadalmakat idén sem tudjuk három hétnél tovább megtartani – hisz bebizonyosodott, hogy csak 10 százalékuk éri meg a 30. napot. Ne bánkódjunk, a nagy elhatározásokat bármikor megtehetjük, s rajtunk múlik, hogy tudjuk-e teljesíteni – például február 12-én is elkezdhetjük. A kis változtatásokat 6-8 hét alatt be tudjuk építeni mindennapjainkba, nagyobb életmódváltás esetén legyünk türelmesek magunkhoz, akár fél év is eltelik, mire valóban ösztönösen cselekszünk – s megvalósítjuk az elhatározásunkat.
Extrém hideg volt, ha az előző évekhez hasonlítjuk – azonban mikor legyen mínusz 10 fok, ha nem januárban? Évek óta először lehetett korcsolyázni a Balatonon, és a nagyobb tavainkon.
Az ilyenkor megszokott influenzajárvány is megérkezett, magas lázzal, izomfájdalommal, sokakat otthonmaradásra kényszerítve. A téli depresszió is sajnos sokakat érint, ez a napsütéses órák csökkent számára vezethető vissza. Tünetei: szomorkás hangulat, gyakorivá váló negatív gondolatok, állandó fáradtságérzet, az édességek iránti megnövekedett vágy, fokozódó alvásigény, az érdeklődés beszűkülése.
Mit tehetünk ellene? Talán az a  legfontosabb, hogy amennyit csak lehet, tartózkodjunk a szabad levegőn, főleg akkor, ha süt a nap. Ezt az időszakot használjuk fel arra is, hogy minél többet sétáljunk, kiránduljunk. Ha  mindezt barátainkkal, családtagjainkkal tesszük, kizökkentjük egymást a téli bezártságból testileg és szellemileg egyaránt.
S azt javaslom, keressük meg a hosszú, hideg tél adta boldog pillanatokat!
Nagyon jó volt hétvégén látni a sok kipirult arcú gyereket és felnőttet nyakig beöltözve sétálni,önfeledten csúszkálni a jégen, szánkózni.
Nagyon szép a város hóesésben, jólesik bekuckózni este egy nagy bögre teával, s arra gondolni: egy hónap már eltelt a 2017-es évből, annak is a leghidegebb időszakából.
Az alábbi számlálón bármikor megnézhetjük, mennyi idő van még hátra a naptári tavasz bekövetkeztéig:

AJÁNLOTT TERMÉKEINK: