Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04

Húsvét ünnepe kisbabával

Kisfiam életébe elérkezett az első húsvét ünnepe. Számunkra is ez az első „babás” tavaszi ünnep, ezért igyekszünk új hagyományokat is teremteni és a régieket is megtartani. Nagy tojásvadászatot még nem szervezek neki idén, hiszen öt és fél hónaposan még nem élvezné túlságosan, de szeretném, hogyha már ismerkedne kicsit a húsvéti szokásokkal. Szeretném megmutatni neki, hogy ilyenkor tojást festünk, húsvéti dalokat énekelünk, mesélek neki a kereszténység főünnepéről, meglátogatjuk a rokonokat és sok időt töltünk együtt hármasban. Megbeszéltem a férjemmel, hogy néhány egyszerűbb locsolóverset „tanítson meg” neki, és vigye el magával a rokonokhoz locsolni. A kicsi imádja a verseket, mondókákat és gyerekdalokat, így biztosan élvezni fogja, főleg, hogy ezt kettesben csinálhatja apával. Egyszerű versikékre gondoltam, mint például:

„Piros tojás, fehér nyuszi, 
Locsolásért jár egy puszi.”

„Szép lányokat kergetek, 
Az én kölnim permetez. 
Jó dolog a locsolás! 
Ide a piros tojást!”

Szerencsére nem őt locsolják fiú lévén, de enélkül is együtt érzek a lányos szülőkkel, hiszen ahányan megfogják, annyi parfüm kerül a kis arcára, buksijára. Lehet valamit tenni ez ellen? Nyilván kérjünk meg mindenkit, hogy ne locsolják meg a csecsemőket, illetve ne parfümözzenek, amikor tudják, hogy „babázni” fognak. De mégis, létezik olyan bababarát kendő, vagy fertőtlenítőszer, amivel könnyedén le lehet törölni ilyenkor a baba arcát, illetve kezét?

Kedves Ildikó! Azt hiszem, a rokonoknak, ismerősöknek ilyenkor az a legnagyobb öröm, ha a pici baba is részt vesz az Ünnepen, együtt megy Apával, nagyobb testvérrel locsolni. Kislányok esetében feltétlen figyelmeztetni kell mindenkit, hogy 2 éves kor alatt Tilos mindenféle parfüm, illatosított víz, egyéb permet használata – a baba bőrére mindenképp, de okos gondolat, hogy a parfümben úszó nagynénik is csak messziről nézzék Babánkat 🙂 . Még a csapvíztől is óvnám az érzékenyebb bőrű babákat, hiszen a mindennapi testápolásnál is figyelünk erre – van, akinek a nagyon “kemény” víz is kipirosíthatja a baba bőrét. Az illatanyagok pedig allergiás reakciót is okozhatnak. Biztosan megérti mindenki, hogy a Babának az a legjobb, ha látja – érzi a körülötte lévők örömét, s egy sipoló, rágható kis nyuszit kap, mindenféle “felnőttes” dolog helyett. 

Ha mégis fertőtlenítésre van szükség – minden rokonlátogatás alkalmával is – nyugudtan használjuk az alábbi termékeket: 

AJÁNLOTT TERMÉKEINK: