Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04

Kismamáknak, anyukáknak, babát tervező pároknak

Jelenleg CSED-en (CSED=csecsemőgondozási díj) lévő, négy hónapos kisfiú boldog anyukája vagyok. Mivel első gyermekem, így rengeteg újdonsággal, kihívással találkozom nap, mint nap. Hetente megjelenő cikkeimben szeretnék a mindennapjainkról mesélni, az új dolgokról, a kételyekről, a folyamatosan felmerülő kérdésekről, illetve arról a sikerélményről, amit szülőként érez az ember.

Kiknek szólnak a cikkeim?

Kismamáknak, anyukáknak, babát tervező pároknak, barátoknak, rokonoknak és mindenkinek, akit érdekel az élet egy kis gyerkőccel. Egy éve ilyenkor tudtam meg, hogy kisbabát várok. Nem lepett meg a hír, terveztük férjemmel a gyermekvállalást, így mindent elolvastam a terhességről, felkészültem a szülésre, jártam jógázni, begyakoroltam a mély hasi légzést, és még sorolhatnám.

Eljött a NAP, amikor megszületett a kisfiam.

Már nem volt időm olvasni, utánajárni a dolgoknak, nem tudtam felkészülni, hogy milyen helyzetekkel találhatom szembe magamat. „Túléltük” a hasfájós időszakot, a köldökcsonk leesését, az első oltást, fürdetést, a szoptatási nehézséget… de a sornak még közel sincs vége.

ildiko-kismama-beni-baba

Ez az apró emberke minden nap mutat valami újat, megismertet általam eddig ismeretlen dolgokkal, érzelmekkel, azzal, hogy milyen felelősséggel tartozni valakiért, milyen folyamatosan aggódni, milyen a bizonytalanság és a határtalan szeretet. Az induló cikksorozatot egyrészt az ihlette, hogy bepillantást engedjek ebbe a nagyszerű kalandba másoknak is, akár előtte áll, akár éppen most éli át, akár csak szeretne visszaemlékezni erre az időszakra az olvasó. Másrészt néhány ismerősöm egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy hogyan telnek egy kisanyuka mindennapjai. Hogyan tud egy kisbaba szórakoztatni, miért nincs időm semmire, miért kell mindenen aggódni, hogyan lehet ezt az unalmas, monoton életvitelt egyáltalán csinálni?

Így írásaimat MINDENKINEK ajánlom, aki szeretné jobban megismerni ezt a csodálatos időszakot.

 

Friderits Ildikó

 

AJÁNLOTT TERMÉKEINK: