Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04

Wellness hétvége a kisbabánkkal

Kisfiam elmúlt négy hónapos, így eljött az idő, hogy végre több napra is kimozduljunk vele, így befizettünk egy négy napos wellness hétvégére. „Erősítésként” elhívtuk magunkkal a szüleimet és a nővéremet, hogy a nyaralás alatt mi is fel tudjunk töltődni kicsit. Egy balatoni szállodát választottunk wellness részleggel, félpanzióval, szerencsénkre a hotel családi szobát, kiságyat és babakádat is a rendelkezésünkre bocsátott, így minden adott volt egy pihentető nyaraláshoz.

Végre elérkezett a várva várt időpont, és elkezdhettem készülődni, pakolni az utazásra. Készítettem egy listát, hogy mire lehet szüksége egy kisbabának a nyaralás alatt:

  • Ruhák (napi 3 szett), textilpelenka (az összes), sapka, kesztyű (rossz idő esetén), 2 db hálózsák, vékony takaró
  • Játékok, játszószőnyeg, bébiőr
  • Babakocsi, esővédő, polár pléd, pelenkatáska
  • Fürdetőkrém, sampon, babaolaj, 4 db törölköző a pancsoláshoz, 2 db kifogó az esti fürdéshez, 10 db fürdőpelenka, úszógumi
  • Pelenkázó feltét, 40 db eldobható pelenka, 2 csomag nedves törlőkendő, popsikrém
  • Pihenőszék
  • D-vitamin
  • Mosószer, folttisztító, fertőtlenítő spray

Számítottam rá, hogy valószínűleg rengeteg csomagunk lesz, hiszen szerettem volna minden eshetőségre felkészülni, azért ezt mégis csak túlzásnak tartottam. Két bőrönddel, négy sporttáskával, három zacskóval, a babakocsival és a pihenőszékkel indultunk útnak, mondanom sem kell, hogy most először nem az enyém volt a legtöbb cucc.

Készülődés közben az járt a fejemben, hogy mi mindenre kellene még felkészülnöm? Lehetséges, hogy megfázik, belázasodik, vagy náthás lesz a kisfiam? Milyen készítményeket, termékeket érdemes magunkkal vinni egy hosszú hétvégére, amivel kezelni tudjuk a tüneteket? – Friderits Ildikó

Kedves Ildikó!  Nagyon tetszik a csomag, amit összeállítottál, biztos, hogy Kisfiad nem szenvedett semmiben hiányt, s boldogan pancsikolt a gyerekmedencében. 

Amit még hozzátennék egy következő utazás esetén: lázcsillapítót, orrcseppet (orrszi-porszit) mindenképp, testápolót, mivel fertőtlenített víz jobban szárítja a babák bőrét. Napvédő krémet, hisz a szabadban is lesz lehetőség sétálni, s a babakocsiban is könnyen lepirulhat. Probiotikumot – amellett, hogy az esetleges pocakfájást enyhíti, az immunrendszerre is jótékony hatással van.

Ha belázasodik, akkor már nem szabad a medencébe vinni, de a jó levegőn való séta biztos, hogy jót tesz neki. Amennyiben olyan panaszok jelentkeznek, amit még eddig nem tapasztaltatok, feltétlen beszéljetek a pici gyermekorvosával! – FPK

A következő rész itt olvasható.

AJÁNLOTT TERMÉKEINK: