Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04

Tavaszi nagytakarítás – a gyógyszeres fiókban is

Rendszeresen szükségessé válik házipatikánk felülvizsgálata. Ahogy korunk, élethelyzetünk, egészségi állapotunk változik, úgy kell a gyógyszeres doboz összetételét is módosítanunk.

Először is nézzük át otthoni gyógyszerkészletünket, válogassuk ki azokat a gyógyszereket, melyek lejártak. Nem szabad beszedni őket a szavatossági idő után, mivel veszíthetnek hatóanyagtartalmukból, megkezdődhet a lebomlás, aminek következtében káros, esetleg mérgező anyagok képződnek az állás során. 

Néhány példa a lejárati idő feltüntetésére:

  • Doboz alján “Exp” felirat, a kartonba nyomva: 04 2019 – 2019. április végéig használható.
  • “Minőségét megőrzi” – a dobozra nyomtatva: 13.06.2019 – 2019. június 13 után már ne alkalmazzuk!
  • “Felhasználható” – kartonba nyomva: 04 2020 – 2020. április végéig használhatjuk.

A dobozokon még egy hosszú számot feltüntet a gyártó, például: 312P0416. Ez a szám a gyártási tételre, sarzsra utal. Ez alapján lehet a gyártási időt, a gyártóhelyet beazonosítani.

Fontos, hogy minden gyógyszert a csomagoláson feltüntetett körülmények között, gyermekek által el nem érthető helyen tartsunk. A szobahőmérséklet max. 25 C fokot jelent, a hűvös hely a kamra, ahol 10 – 18 fok közötti a hőmérséklet. A hűtött, sötét helyen tartandó gyógyszerek pedig a hűtőszekrény ajtajában, egy elkülönített dobozban tárolhatók – itt 2-8 fok között tudjuk biztonságban azokat.

Ha végeztünk a válogatással, s a lejárt termékeket összekészítettük, hogy legközelebb elvigyük a patikába – ahol szakszerűen gondoskodnak a megsemmisítésükről – gondoljuk össze, mire lehet szükségünk, mit tartsunk a házipatikánkban, pótoljuk-e a hiányzókat, mi az, amire már nincs szükségünk, esetleg milyen más – újabb – készítményt kell beszereznünk?

Az alábbiakban felsorolunk néhány általunk ajánlott terméket, melyeket – s a webshop bármely termékét – egy kattintással a kosarába tehet, s a

Panaceatavasz

kuponkód alkalmazásával 10% kedvezménnyel április 15-ig megvásárolhat!

Felnőttek esetén mindenképp szükséges

Kisgyermekes családoknál mindig legyen otthon:

Idősebb korban:

Amennyiben más terméket, termékcsoportot szeretnénk megvásárolni, a keresőbe beírva könnyen megtalálhatjuk!

A jól összeállított, és folyamatosan átvizsgált házipatika lehetőséget ad a felmerülő panaszok gyors enyhítésére – addig is, amíg szükség esetén az ügyeletre eljutunk.

Amennyiben a panaszok nem enyhülnek, mindenképp forduljunk szakemberhez!