Betadine-fertotlenito-oldat-30-ml-1211_12

Betadine oldat

fertőtlenítő szer

A Betadine oldat széles antimikrobiális spektrummal rendelkező fertőtlenítőszer, mely a bőr- és a nyálkahártya-fertőtlenítésére alkalmas. A készítmény 10 mg/ml szabad aktív jódot, mint dezinficiens hatóanyagot tartalmaz.

Hatóanyag: 00 mg Povidon-jód komplex /ml
Egységár: Ft/ml
Egészségpénztár:
A termék több kiszerelésben kapható, kérjük válasszon.

1.549 Ft

ingyenes kiszállítás

Még 9.000 Ft szükséges az ingyenes kiszállításhoz.

További tudnivalók
Összetevők
Figyelmeztetések

A Betadine oldat széles antimikrobiális spektrummal rendelkező fertőtlenítőszer, mely a bőr- és a nyálkahártya-fertőtlenítésére alkalmas. A készítmény 10 mg/ml szabad aktív jódot, mint dezinficiens hatóanyagot tartalmaz. A Betadine oldatot töményen (hígítatlanul) vagy 10 %-os (1:10 arányú), illetve 1 %-os (1:100 arányú) vizes hígítású oldatban alkalmazzák a felhasználási területtől függően. Injekciózás, punkció, vérvétel, transzfúzió, infúzió, biopszia előtt, műtéti bőrfelület fertőtlenítésére ép bőrfelületen alkalmazva 1-2 perces expozíciós idő mellett. Aszeptikus sebkezelésnél, égett bőrfelület kezelésére, nyálkahártya fertőtlenítésére, bakteriális és gombás bőrfertőzéseknél: 10 %-os (1:10 arányban hígított) vízzel hígított Betadine oldatot kell alkalmazni. A Betadine oldatból a hígításokat mindig felhasználás előtt, frissen kell elkészíteni. A hígított oldatot tárolni nem szabad! Textiliából langyos vízzel, erősebb szennyeződés esetén Na-tioszulfát oldattal (fixírsó) eltávolítható.

1 ml vizes oldat tartalmaz 100 mg Povidon-jód komplexet és egyéb adjuvánsokat tartalmaz

Ellenjavallat: Jódérzékenység, pajzsmirigyműködés zavarai, hyperthyreosis, pajzsmirigy adenóma, dermatitis, veseelégtelenség esetén, radioaktív jód-kezelés előtt, pajzsmirigy terapeutikumok alkalmazásakor. Koraszülöttek, újszülöttek és csecsemők kezelése, valamint a terhesség 3. hónapjától és szoptatás alatt alkalmazása kerülendő és csak egyéni mérlegelés alapján jöhet szóba, állandó orvosi ellenőrzés mellett!