Panacea: Minden bajra gyógyír!
Kérdezze gyógyszerészét: +36 30 456 76 04

Wellness hétvége a kisbabánkkal – 2. rész

Az utazás napján természetesen a kisfiam rekordhosszúságú alvást produkált, aminek bármely másik nap jobban örültem volna, most azonban türelmetlenül vártam, hogy végre felébredjen, kicsit játsszak vele, hogy újra lefáradjon és elindulhassunk.

Két és fél óra zökkenőmentes utazás után – amit többnyire végigaludt a kicsi – megérkeztünk a szállodába. Szépen berendezkedtünk, kialakítottunk egy játszósarkot, pelenkázó részleget, fertőtlenítettem mindent, kipakoltunk, és már siettünk is le pancsolni. Kíváncsian vártam, hogy kisfiam mit szól a nagy medencéhez, hiszen eddig csak a babakádjával találkozott. Talán mi izgatottabbak voltunk, mint ő. Rengeteg inger érte, minden új volt a számára, érdeklődő volt, figyelte a szállodai vendégeket, kapálózott, járt a lába, de még nem élvezte önfeledten a pancsolást. Azóta azonban az itthoni fürdések sokkal szórakoztatóbbá váltak számára, csapkod, fröcsköl, a kádjából pedig vízesésszerűen ömlik ki a víz a fürdőszoba kövére. Szerencsére nagyon jól viselte a nyaralást, feleslegesen aggódtam azon, hogy vajon tud-e majd aludni idegen környezetben is?

Számomra a négy nap egyik tanulsága az volt, hogy mindenképpen érdemes – amennyiben lehetőség van rá – nagycsaláddal, társasággal utazni, ugyanis a gyerkőc számára is nagyobb élmény, nekünk is könnyebbséget jelent és a család is élvezi a közösen eltöltött időt. Csodálatos kikapcsolódást jelentett a megszokott hétköznapokból, hogy el tudtunk tölteni egy kis időt kettesben a férjemmel, így már tervezzük a következő kirándulást. A másik tapasztalatom pedig az volt, hogy mindenképpen érdemes a rengeteg ruhán kívül mosószerrel, folttisztítóval is készülni, hiszen a kisfiamnak sikerült napi 2 szettet is összekakilnia. Okozhatta-e a medence klóros vize a hasmenést, vagy csak véletlen egybeesés lehet? Ugyanis a kisbabám jelenleg abban a korban van, hogy mindent a szájába vesz, megnyal és rágcsál, elsőbbséget élveznek az ujjai, vagy akár az egész ökle. Adhatok neki valamit, hogy a pocakja helyre álljon vagy érdemes már előre valamivel készülni?

Kedves Ildikó! Nagyon örülök, hogy gondtalanul ki tudtatok kapcsolódni, s kisfiad is élvezte a kiruccanást. A probiotikum, amit bizonyára vittetek magatokkal, segíthet az innen-onnan szájba kerülő, s esetleg hasmenést okozó kórokozók mielőbbi leküzdésében. Ezt tünetek nélkül, csak immunerősítésre is adhatod, bármikor.

Az előző rész itt olvasható.

AJÁNLOTT TERMÉKEINK: